SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİ.BŞK. YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci ve Personel Yemek
hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.
İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN | : | 2025/574982 |
1-İdarenin | ||
a) Adı | : | SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİ.BŞK. YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ |
b) Adresi | : | YÜCETEPE MAH. 85 CAD. 8 ÇANKAYA/ANKARA |
c) Telefon ve faks numarası | : | 03122317360 - |
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası | : | https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/ |
2-İhale konusu hizmet alımın
a) Adı | : | Öğrenci ve Personel Yemek |
b) Niteliği, türü ve miktarı | : |
400.000 öğün yemek
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir. |
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer | : | Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Bağlı Birimleri - Beşevler Yerleşkesi Binası Öğrenci ve Personel Yemekhanesi (Beşevler/Ankara) - Itri Yerleşkesi Öğrenci ve Personel Yemekhanesi (Yenimahalle/Ankara), - Gölbaşı Yerleşkesi Öğrenci ve Personel Yemekhanesi (Gölbaşı/Ankara), - Polatlı Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci ve Personel Yemekhanesi (Polatlı/Ankara), - Polatlı Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu Yerleşkesi Sosyal Bilimler M.Y.O. Öğrenci ve Personel Yemekhanesi (Polatlı/Ankara), - Kuzey Ankara Yerleşkesi Öğrenci Yemekhanesi (Şenyuva-Keçiören/Ankara), - Yücetepe Yerleşkesi Personel Yemekhanesi (Yücetepe-Çankaya/Ankara) ile; hizmetin süresince açılabilecek diğer yerleşkeleri kapsar. |
ç) Süresi/teslim tarihi | : | İşe başlama tarihi 01.07.2025, işin bitiş tarihi 30.06.2026 |
d) İşe başlama tarihi | : | 01.07.2025 |
3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati | : | 26.05.2025 - 10:00 |
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) | : | Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi-Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Toplantı Salonu-Adres: Emniyet Mahallesi Abant Sokak No: 10/2 D Blok Zemin Kat 06500 Yenimahalle / ANKARA |
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler,
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip
ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali
müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır
kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: |
4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilanço bilgileri: |
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde; a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olduğunu, b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olduğunu, c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olduğunu ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlandığını göstermek üzere yıl sonu bilanço belgelerine ilişkin bilgileri belirtebilirler. Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerine ilişkin bilgileri sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır. |
4.2.2. İş hacmini gösteren belgeler: |
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu, b) Hizmet işleri ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler, Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir. Toplam cironun teklif edilen bedelin %25'inden , hizmet işleri ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin %15'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir. Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır. |
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: |
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler: |
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 25 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler veya teknolojik ürün deneyim belgesi. |
4.3.2. Kapasite raporuna ait bilgiler: |
İhaleye teklif verecek isteklilerin kayıtlı olduğu ticaret veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkarlar odası tarafından mevzuatına uygun olarak düzenlenmiş kendi mutfağı veya kiralayacağı mutfağa ilişkin ihale tarihinde geçerli olan günlük en az 6.000 (altıbin) kişilik yemek üretimini yaptığını gösteren kapasite raporu belgesini yeterlik belgeleri tablosunda beyan etmesi gerekmektedir. İş ortaklığı durumunda, iş ortaklarının her birinin kapasite raporuna ilişkin olarak iş ortaklığı hissesi oranında yeterliliği sağlamaları ve ihale veya son başvuru tarihinde geçerli olması zorunludur. |
4.3.3. Kalite ve standarda ilişkin belgelere ait bilgiler: |
Gıda Üretim İzin Belgesi
TS 13027 - Gıda Üretim Ve Satış Yerlerinde Hijyen Ve Sanitasyon İçin Genel Kurallar Standardına Uygunluk Belgesi TS 13075- Gıda Taşıma Araçlarının Hizmet Yeterlilik Belgesi TS 6914 - İş Yerleri - Gıda Maddeleri İmal Eden, Hazırlayan, Depolayan Ve Satan Yerler İçin Genel Kurallar Standardına Uygunluk Belgesi, TS 8985 - İş Yerleri - Yemek Fabrikaları Ve Toplu Yemek Mutfakları İçin Kurallar Hizmet Yeterlilik Belgesi, |
4.3.4. İsteklinin teklifi kapsamında sunması gerektiği İdari Şartnamenin 7nci maddesi dışındaki maddeleri ile teknik şartnamede belirtilen aşağıdaki belgeler: |
Analiz Raporu
Araç Ruhsatı Personellere ait El ve Burun Sürüntü Raporu Üretim Tesisinin Yüzey Sürüntü Raporu |
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler: |
4.4.1.
Kamu veya Özel sektörde Malzemeli Yemek Alımı, Dağıtımı ve Servis Edilmesi İşleri benzer iş olarak kabul edilecektir. |
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif
sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6.
İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup, yerli istekliler lehine
% 15
oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini,
her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10.
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
12.
Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13.
Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.
14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif
verilemez.
15. Diğer hususlar:
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|---|---|
Öğrenci ve Personel Yemeği | 400.000 | öğün |