• İhale No
    2023/1388983
  • İhale Adı
    Bakanlığımız Merkez teşkilatı yemekhanelerinde kullanılmak üzere Temel Gıda Malzemeleri
  • Sektör
    Yiyecek, İçecek, Gıda Ürünleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    02 Ocak 2024 11:00
  • İdare
    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Şikayet Bedeli
    50.640,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    8.447.946'TL den küçük
  • Yayın Tarihi
    08 Aralık 2023
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI

Bakanlığımız Merkez teşkilatı yemekhanelerinde kullanılmak üzere Temel Gıda Malzemeleri mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN : 2023/1388983
1-İdarenin
a) Adı : DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI
b) Adresi : ATATÜRK BULVARI NO: 98 5. KAT C BLOK 06650 BAKANLIKLAR ÇANKAYA/ANKARA
c) Telefon ve faks numarası : 312 413 18 88 - 413 39 24 - 3124181944
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu mal alımın

a) Adı : Bakanlığımız Merkez teşkilatı yemekhanelerinde kullanılmak üzere Temel Gıda Malzemeleri
b) Niteliği, türü ve miktarı : Toplam 44 kalem Gıda Malzemesi Alımı İşidir.
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Atatürk Bulvarı No: 98 MEB Merkez Yemekhanesi ve Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Yemekhanesi
ç) Süresi/teslim tarihi : Sözleşme imzalandıktan sonra ihtiyaca binaen sipariş tarihinden itibaren 2 (iki) işgünü içerisinde peyder pey 30.06.2024 tarihine kadardır. Söz konusu gıda malzemeleri belirtilen teslim süreleri içerisinde ilgili yerlere teslim edilecektir.
d) İşe başlama tarihi : Sözleşmeye müteakip (izleyen) 1 gün


3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 02.01.2024 - 11:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) : Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu (Atatürk Bulvarı Kat: 5 C Blok No: 98 Bakanlıklar 06648 Çankaya/ANKARA)


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler:

Yemekhanelerimizin ihtiyaçlarında kullanılacak olan teknik şartnamelerde özellikleri belirtilen gıda maddelerinin  Türk Gıda Kodeksi Tebliğine uygun olması gerekmektedir. Ayrıca; her bir gıda maddesi kalemlerine ait teknik şartnamelerde belirtilen üretim ve faliyet belgelerinin sunulması gerekmektedir.


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.


5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.


10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60 (Altmış) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
AŞURELİK BUĞDAY (YARMA) 350 kilogram
KURU BARBUNYA 360 kilogram
İNCE BULGUR 140 kilogram
BULGUR (PİLAVLIK) 2.200 kilogram
PİRİNÇ 5.700 kilogram
KIRMIZI MERCİMEK 1.215 kilogram
YEŞİL MERCİMEK 175 kilogram
NOHUT 450 kilogram
KURU FASULYE 450 kilogram
BUĞDAY UNU 3.765 kilogram
MAKARNA ÇEŞİTLERİ 2.000 kilogram
ŞEHRİYE 500 kilogram
MISIR UNU 30 kilogram
PİRİNÇ UNU 45 kilogram
YUMURTA 10 VİYOL 650 koli
AYÇİÇEK YAĞI 670 teneke
ZEYTİNYAĞI 150 teneke
DOMATES SALÇASI 545 teneke
BİBER SALÇASI 100 teneke
PETİBÖR BİSKÜVİ 145 kilogram
MISIR NİŞASTASI 450 kilogram
HAMUR KABARTMA TOZU 30 kilogram
KÜVERTÖR ÇİKOLATA 25 kilogram
PRALİN 115 kilogram
TOZ KAKAO 60 kilogram
KREM ŞANTİ 30 kilogram
PEKMEZ 30 kilogram
TAHİN 70 kilogram
PUDRA ŞEKERİ 20 kilogram
VANİLYA 95 kilogram
FINDIK 115 kilogram
CEVİZ 315 kilogram
ANTEP FISTIĞI 5 kilogram
KURU KAYISI 300 kilogram
KURU İNCİR 60 kilogram
KURU ÜZÜM 105 kilogram
SOFRALIK TUZ 2.100 kilogram
LİMON SUYU 520 litre
NAR EKŞİSİ 145 litre
SİRKE 685 litre
ZEYTİN 70 kilogram
TARHANA 370 kilogram
TOZ ŞEKER 5.800 kilogram
TURŞU (KORNİŞON-KARIŞIK) 40 kilogram