• İhale No
    2024/1297090
  • İhale Adı
    2025 Yılı (1. Dönem) Sebze ve Meyve
  • Sektör
    Yiyecek, İçecek, Gıda Ürünleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    28 Kasım 2024 12:00
  • İdare
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Şikayet Bedeli
    152.021,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    33.791.911 ile 253.439.417 TL arası
  • Yayın Tarihi
    30 Ekim 2024
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞLETMELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

2025 Yılı (1. Dönem) Sebze ve Meyve mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN : 2024/1297090
1-İdarenin
a) Adı : İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞLETMELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
b) Adresi : Akşemsettin Mahallesi Akşemsettin Bulvarı No:138 34070 Eyüpsultan/İSTANBUL
c) Telefon ve faks numarası : 212 600 95 00 - 212 600 95 07
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu mal alımın

a) Adı : 2025 Yılı (1. Dönem) Sebze ve Meyve
b) Niteliği, türü ve miktarı : 99 Kalem - 2025 Yılı (1. Dönem) Sebze ve Meyve Alımı İşi
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Teslim Noktaları Teknik Şartnamede Belirtilmiştir. İdare, yıl içinde listede yer alanlar haricinde de mal ve hizmet alım noktalarını yükleniciye bildirme hakkına sahiptir.
ç) Süresi/teslim tarihi : Alınacak malların teslimi günlük, haftalık ve aylık şeklinde, malın miktarına ve özelliğine göre İşletmeler Şube Müdürlüğünce, sözleşmenin yürütülmesi sırasında periyotlar halinde istenecektir. Mallar, sözleşmede belirtilen teslim noktalarına, sözleşme bitim süresine kadar (sipariş geçildikçe) teslim edilecektir. Malların tesliminde 2025 Yılı (1. Dönem) Sebze ve Meyve Alımı İşi Teknik Şartnamesi Diğer Şartlar Bölümündeki Malların teslim programındaki şartlara uyulacaktır. Teslimatlar şartnameye uygun olarak kullanıma hazır vaziyette "Taşınır Geçici Alındı Belgesi" karşılığında 02.01.2025 - 30.06.2025 tarihleri arasında idareye teslim edilecektir.
d) İşe başlama tarihi : 02.01.2025


3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 28.11.2024 - 12:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) : İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası İhale İşleri Şube Müdürlüğü, İhale Salonu Osmaniye Mah. Çobançeşme Koşuyolu Bulvarı No:5 Kat:4 Bakırköy/İstanbul


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler: İşletme Hal Kayıt Sistemi

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İş hacmini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosuna ait bilgiler,
b) Mal satışları ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler,
Bu bilgilerden birinin sunulması yeterlidir.
Bu bilgilere ilişkin tutarların, toplam ciro için, isteklinin teklif edeceği bedelin % 25 inden, mal satışları ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağladığını gösteren bilgileri belirten isteklinin yeterlik bilgileri tablosu uygun kabul edilir.
Bu kriterleri önceki yılda sağlayamayan istekliler, son iki yıla ait belgelerini ilişkin bilgileri sunabilirler.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 10 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgelere veya teknolojik ürün deneyim belgesine ait bilgiler.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Muhtelif sebze veya meyve satışı konusunda gerçekleştirilen işler benzer iş olarak kabul edilecektir.


5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.


10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
AKDENİZ YEŞİLLİĞİ 4.500 kasa
ANANAS(8-12 adet/kasa) (En az 1000 g/adet) 1.000 adet
ARMUT(Akça) (En az 70 g/adet) 50 kilogram
ARMUT(Ankara) 50 kilogram
ARMUT(Deveci) (300-450 g/adet) (Çap:70-90 mm) 8.000 kilogram
ARMUT(Santa Maria) (180-200 g/adet) 20.000 kilogram
AVOKADO(En az 125 g/adet) 100 adet
AYVA(350-400 g/adet) 8.000 kilogram
BAKLA(Taze) 50 kilogram
BİBER(Kaliforniya, Dolmalık Sarı-Kırmızı) (Çap: 8-11 cm) 24.000 kilogram
BİBER(Dolmalık - Yeşil) (Uzunluk: 6-8 cm, çap: 6-8 cm veya uzunluk: 6-8 cm, çap: 4,5-5,5 cm) 40.000 kilogram
BİBER(Kırmızı-Salçalık) (Uzunluk: 13-17 cm, çap: en az 3,8 cm) 54.000 kilogram
BİBER(Sivri) (Uzunluk: 15-23 cm, çap: 1-1,5 cm) 12.500 kilogram
BİBER(Çarliston) (Uzunluk: 14-20 cm, çap: 2-3 cm) 62.000 kilogram
BİBER(Chilli) 50 kilogram
BİBERİYE(Taze) (25 g/kutu) (250 g/kasa) 400 kasa
BROKOLİ(Uzunluk: en fazla 20 cm, baş çapı: 10-13 cm) 6.000 kilogram
ÇİLEK(En küçük 2,5 cm) 12.000 kilogram
DEREOTU 2.750 kasa
DOMATES(Çap: 6,8-8,2 cm) 350.000 kilogram
DOMATES(Çeri) (Çap: 2,8-3,2 cm) 72.000 kilogram
ELMA(Ekşi) (200-250 g/adet) 700 kilogram
ELMA(Golden) (200-250 g/adet) 60.000 kilogram
ELMA(Granny Smith) (200-250 g/adet) 1.000 kilogram
ELMA(Starking) (200-250 g/adet) 24.000 kilogram
ENDİVYEN(7-8 adet/kasa, en az 150 g/adet) 500 kasa
ENGİNAR(Taze) 1.000 adet
ERİK(Anjelika) 7.000 kilogram
ERİK(Kompostoluk) 50 kilogram
ERİK(Malta) 5.000 kilogram
ERİK(Papaz) (10-13 g/adet) 9.000 kilogram
FASULYE(Çalı) (Uzunluk: 20-23 cm, genişlik: 1,9-2,0 cm) 11.000 kilogram
FASULYE(Taze) (Uzunluk: 8-10 cm) 500 kilogram
FESLEĞEN(Taze) 700 kasa
GREYFURT(En az 200 g/adet) 100 kilogram
HAVUÇ 110.000 kilogram
HIYAR 110.000 kilogram
HIYAR(Çengelköy, silor) 18.000 kilogram
ISPANAK 200 kilogram
İNCİR(Taze) 50 kilogram
KABAK(Tatlı) (Kabukları soyulmuş, dilimlenmiş, vakumlanmış) 15.000 kilogram
KABAK(Tatlı) 7.000 kilogram
KABAK(Taze yazlık kabak) 35.000 kilogram
KARIŞIK AKDENİZ YEŞİLLİĞİ(150 g/paket) 200 paket
KARNABAHAR 9.000 kilogram
KARPUZ 25.000 kilogram
KAVUN 4.000 kilogram
KAYISI 6.500 kilogram
KEKİK(Taze) 200 kasa
KEREVİZ 25.000 kilogram
KIRMIZI PANCAR 5.500 kilogram
KİRAZ 3.500 kilogram
KİŞNİŞ(25 g/kutu) 50 kutu
KİVİ(100 g/adet, 25-30 adet/paket) 700 paket
KOÇANLI MISIR(Haşlamalık, dış kabuğu soyulmuş) 100 kilogram
KUZU KULAĞI(100-120 g/ 1 bağ) 10 kasa
LAHANA(Beyaz) 14.000 kilogram
LAHANA(Brüksel) 70 kilogram
LAHANA(Kara) 2.250 kilogram
LAHANA(Kırmızı) 34.000 kilogram
LİMON 5.500 kasa
MANDALİNA 27.500 kilogram
MANTAR(Taze) (Yıkanmış, şapka açmamış) 180.000 kilogram
MARUL(Düz) 100 kasa
MAYDANOZ 5.500 kasa
MAYDANOZ(Kıvırcık) (En az 100 gramlık 10 demet) 100 kasa
MUZ(En az 200 gram/adet) 120.000 kilogram
NANE 1.900 kasa
NAR 1.250 kilogram
NEKTARİN 3.000 kilogram
PATATES 100.000 kilogram
PATATES(Bebek) 8.000 kilogram
PATATES(Soyulmuş, doğranmış, vakumlanmış) 150.000 kilogram
PATLICAN(Bostan) 47.500 kilogram
PATLICAN(Kebaplık) 12.000 kilogram
PATLICAN(Kemer) 95.000 kilogram
PAZI 4.500 kilogram
PIRASA 15.000 kilogram
POLOROSSO(200-250 g/paket) (6 paket/1 kasa) 100 kasa
PORTAKAL 51.000 kilogram
PORTAKAL(Sıkma) 78.000 kilogram
REYHAN(25 g/kutu) 700 kutu
ROKA 15.000 kasa
SALATA(Göbek) 22.000 kasa
SALATA(Kıvırcık) 3.000 kasa
SARIMSAK(Yerli) 750 kilogram
SEMİZOTU 3.250 kilogram
SOĞAN(Arpacık) 100 kilogram
SOĞAN(Balık, kırmızı) 5.500 kilogram
SOĞAN(Yemeklik) 120.000 kilogram
SOĞAN(Taze) 3.500 kilogram
ŞEFTALİ 1.000 kilogram
TERE(15 bağ/kasa) (150 g/bağ) 100 kasa
TURP(Fındık, kırmızı) 100 kilogram
TURP(Kırmızı) 5.000 kilogram
ÜZÜM(Çavuş) (Salkım ağırlığı en az 200 g) 50 kilogram
ÜZÜM(Çekirdeksiz) (Salkım ağırlığı en az 200 g) 50 kilogram
ÜZÜM(Siyah) (Salkım ağırlığı en az 200 g) 50 kilogram
ZENCEFİL(Taze) 50 kilogram